Geothermische warmtepompen

Eenvoudig principe, efficiënte werking

Het technische principe van een warmtepomp is hetzelfde als dat van een koelkast - maar dan omgekeerd.

principe warmtepomp

Bij een koelkast wordt de warmte van binnen naar buiten geleid. Bij een warmtepomp gaat het precies omgekeerd. De warmte van buiten - bv. uit de aardbodem - wordt via het verwarmingssysteem naar binnen, tot in de woonruimte gebracht. Om de temperatuur te verhogen, wordt een koelmiddeldamp samengedrukt. Net zolang tot de temperatuur voldoende hoog is voor verwarming en sanitair waterverwarming. Bij de Vitocal 300-G en Vitocal 350-A gaat dat zelfs tot 65 °C. Daardoor is deze warmtepomp ook geschikt voor renovatie.

Een warmtepomp kan gebruikmaken van de volgende energiebronnen

Energiebron lucht:
vrijwel onbeperkt beschikbaar, de laagste investeringskosten
Energiebron bodem:
via een aardcollector of een aardsonde, hoge efficiëntie
Energiebron water:
bijzonder hoge efficiëntie, de waterkwaliteit is belangrijk
Energiebron restwarmte:
afhankelijk van de beschikbaarheid, de hoeveelheid en de temperatuur van de restwarmte

De meest aangewezen warmtebron is afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden en de warmtebehoefte.

Vitocal 300-G

vitocal 300-G

Krachtig, stil en betrouwbaar

Het hart van de Vitocal 300-G is de krachtige Compliant Scroll-compressor. Hij onderscheidt zich door zijn hoge bedrijfszekerheid, betrouwbaarheid en bijzonder stille werking. Dit is onder andere het resultaat van de absoluut hermetische afdichting en de dubbele trillingsdemping. Daarnaast garandeert de Compliant Scroll-compressor een onovertroffen rendement en vertrektemperaturen tot 65 °C.

Buitengewoon milieuvriendelijk

De Vitocal 300-G is niet alleen bij gebruik van hernieuwbare energiebronnen volledig afgestemd op een milieuvriendelijke werking. Als koelmedium maakt hij gebruik van R 407 C, een CFK-vrij, onbrandbaar en biologisch afbreekbaar middel.

Ondersteuning door de zon

Bij een moderne verwarmingsinstallatie hoort ook innovatieve zonnetechniek. Gebruik gratis zonne-energie als ondersteuning voor de warmtepomp. Viessmann biedt u daarvoor een perfect op de Vitocal 300-G afgestemd systeem.

Ook perfect voor grote vermogens

Ook bij een grotere warmtebehoefte is de Vitocal 300-G de juiste oplossing. Hiervoor kunnen verschillende aparte warmtepompen met elkaar worden verbonden via de aanvoer en retour van de verwarming. Dit zorgt niet alleen voor het gewenste hoge verwarmingsvermogen, maar ook de bedrijfszekerheid van de volledige installatie wordt op die manier verbeterd. De modulaire opbouw met aparte compressorkringen zorgt bovendien voor een bijzonder hoge efficiëntie in het deellastgebied en maakt gelijktijdige werking van verwarming en warmwaterbereiding mogelijk.

Bekijk de Viessmann prijslijst.

Bron: Viessmann brochure "Vitocal 300-G" en Viessmann brochure "warmtepompen"