zonneboilers

Zonneboilers zijn uitermate geschikt voor het produceren van warm water.

zonneboilers

De zonnecollector op het dak is samengesteld uit meerdere "heat pipes". Deze glazen buizen zijn het beste te vergelijken met lange "Thermosflessen".

Het vacuüm tussen het dubbel glas is de beste warmte-isolator; hierdoor is het rendement in de winter merkelijk hoger dan bij andere andere systemen. De binnenste glazen buis is voorzien van een donkere coating, die de infraroodstralen van het licht omzet in warmte. Direct zonlicht is dus niet echt noodzakelijk, maar uiteraard is de opbrengst hoger bij een stralende zon.

zonneboilers heat pipes

Binnen in de "Thermosfles" zit dan de heat pipe. De werking hiervan wordt op Wikipedia prachtig uitgelegd. De boilers zijn vervaardigd uit hoogwaardig inox 316ti. Rondom is er 45mm PU isolatie aangebracht.

De verbinding tussen de collector op het dak en de boiler voeren we uit met flexibele inox leiding, voorzien van hitte- en UV-bestendige isolatie. Merk: Armaflex duo-solar. Verder is er dan nog het geïsoleerde pompstation met temperatuur- druk- en debietaanduiding, een expansievat en een regelaar.

horizontale zonnecollectorDeze zonnecollector kan plat op het dak liggen, de vacuümbuizen hebben een inwendige vlakke absorberplaat, die je kan draaien naar de zon. Type: Viessmann Vitosol 200-T SP2A

zonneboilers

condensatieketel boilers en pompcondensatieketel, boilers en pomp

Bekijk de Viessmann prijslijst.